Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Skydiving. Avagy búvárkodj levegőben

 Ha még nem hallottál a skydivingról, akkor nézd meg ezt a videót és lesz megismersz valamit, amit szívesen kipróbálnál. A skydivingban egy hengerben kb. 300 kilóméteres sebességgel áramlik a levegő és ha ügyes vagy , repülhetsz benne. Mint a tizenhat éves lengyel Maja Kuczynska, aki januárban lett a sportág  junior világbajnoka.

3 Tovább

Laknál fejre állt házban ?

 A világ tele van nagyon fura épületekkel. Néha csak érdekesek, máskor kifejezetten szellemesek és szépek. Mindenesetre érdemes megnézni őket, különösen ha éppen építkezésre vagy átalakításra készülsz.

 A fejre állított házat Németországban, a Hessen szövetségi államban található Affoldernben építtette a helyi turisztikai szervezet reklámcélból. Két évig tervezték, hat hét alatt építették fel, teljesen működőképes, de megszállni nem lehet benne.

A teknős egy vendéglő Mongóliában, Bajandsagban. A közeli Góbi sivatagban elég sok dinoszaurusz leletet találtak,  de a környék furcsa sziklái is sok turistát vonzanak. Egy jó kis kirándulás után lehet valami finomat enni a teknőcben.

  Így néz ki az éppen - mi mást is - kosarakat gyártó Longaberger Company székhelye  Newarkban, az Egyesült államokban. Egy ekkora kosárba szépen lehetne pakolni.

A hajó a domboldalon nem is lehet más, mint egy szálloda, méghozzá a dél-koreai tengerparton. Egyébként nem csak a külseje ilyen a "Sun Cruise Resort" - nak, a szobákat is hajókabinnak rendezték be.

Fu, Lu,Shou....Szerencse,Gazdagság,Hosszú Élet, ez a három kínai isten díszíti a Peking külvárosában álló Tianci Hotelt.

A kínai Újév napján, február 8 - án adták át ezt a cipő formájú templomot Tajvanon, talán éppen azért, hogy a nőket is becsalogassák. 630 ezer euróba került, talán a világ legdrágább cipője.

Még egy cipő......

..vagy inkább egy csizma az új - zélandi tengerparton, amelyben az arrajáró túristák szállhatnak meg. A csizmában van minden, ami ehhez kell, konyha,háló,fürdőszoba és egy olyan hangulat, amit talán csak ott lehet megtalálni. Egy csizmában.

Ez is egy hotel, Amsterdamban, az Inntel Hotel Zaandamm, amely elsősorban a környék hagyományos házaira szeretne hasonlítani.Láthatóan sikerült.

A kutyusok Cottonwoodban, Arizonában nézik a mezőket, ez is egy vendégház és szerencsére mindjárt a közelében van egy ajándékbolt, ahol a kutyusokat kicsiben is meg lehet venni.

Meitan, Kína, nem szálloda, hanem múzeum. Talán nehezen hihető, de a dél-nyugat kínai város múzeuma a  környék tea termelésére és teakultúrájára emlékeztet. Ha képesek vagyunk helyesen asszociálni.

  Ez a golyó is egy szálloda a kanadai Vancouver Szigeten. Az altató hatás nagyban függ a szél erősségétől is.

Ez újra Németország, a szászországi Lunzenau, ahol a vendégek hatalmas bőröndökben alhatnak. Klausztrofóbiások kerüljék el, másfélszer három és félméteresek a szobák.

Kunming, Kína.A Kszingjaó telefongyár székháza és egyben a mobiltelefon stílszerű emlékműve.

Fánk formájú a Sheraton Hozhu Hot Spring Resort a kínai Hozhu városában.Vagy talán más a formája, viszont a fánk  jól képviselhető.

Még mindig Kína....

Zongoraház a kínai Anhui tartományban, hegedű - lépcsőházzal. Az épület múzeum és egyben gyakorolhatnak benne a város zenetagozatos egyetemistái is.

2 Tovább

A pokol sem  lehet borzalmasabb

 A fenti idézet egy akkor alig húszéves francia hadnagy naplójából származik 1916 májusából, amikor a verduni csata már javában zajlott.Alfred Jobaire egy nappal azután, hogy leírta ezt a mondatot, meghalt a harcokban. Egyike volt annak a több, mint háromszázezer embernek, akik az emberiség addig legnagyobb csatájának tíz hónapjában az életüket vesztették. További közel egymillió ember egyszerűen eltűnt vagy súlyosan megsebesült. A verduni csata száz éve, 1916. február 21-én kezdődött.

Francia katonák

  A verduni csata 1250 német ágyú kilenc órán át tartó pergőtüzével indult , borzalmas vérontást indítva el ezzel, amely csak 1916 december ért véget. A csata okairól már mindent megírtak, arról a tervről, mely elsősorban német oldalon fogalmazódott meg, de a franciák is magukévá tették, hogy minél több ember és anyag bevetésével őröljék fel az ellenfelet. Győzelmet nem hozott a verduni csata, de máig az értelmetlen pusztítás szimbóluma, így nem csoda a "vérszívattyú" elnevezés, mely azóta is állandó jelzője az ott történt borzalomnak.

Csapatok és anyag szállítása a frontra

 A harcok olyan kegyetlenséggel folytak, amely addig még a háború során sem jelent meg sehol. Az egymástól  szinte méterekre lévő, a védtelenségben rohamozó egységek taktikája összemosódott a modern technikával, a gépfegyverekkel,az ágyúk, repülőgépek mérhetetlen pusztításával. A közelharcban ásókkal, késekkel, vasrudakkal harcoltak.

Megjelent az egyik legborzalmasabb fegyver, a lángszóró is

 A katonák mindennapjait nem csak a halál, a fáradtság tette elviselhetetlenné, de gyakran olyan "apróságok" is, hogy nem jutottak vízhez, mert képtelenség volt eljutniuk a tűzben a vízvevőhelyekig, beleittak a pocsolyákba, amelyekben napok óta hullák feküdtek, ittak a gépfegyver hűtővizéből, néha a saját vizeletüket is. A sebesültekről az orvosok gyakran úgy húzták le a csizmákat, hogy azokat három hónapig folyamatosan hordták a katonák , szinte összenőtt a testükkel és iszonyú fájdalommal járt az eltávolításuk.

Sokszor szomjaztak a katonák

A harokban, ha átlagot számolunk, naponta ezer ember halt meg, kétzezer ember sebesült meg súlyosan vagy tűnt el. A visszaemlékezők legnagyobb félelme az volt, hogy egy robbanás élve eltemeti őket. A halottakat néha hetekig, sőt hónapokig nem tudták eltemetni, mert nem jutottak el hozzájuk.

Aratott a halál

Sokat mond a fénykép angol felirata is

 Amikor a verduni csata 1916 decemberében véget ért, a frontvonal csaknem ugyanott húzódott, mint februárban.A mérhetetlen emberáldozat mellett a föld színévé vált kilenc francia falu is.

A tájon máig látszanak a lövedékek becsapódásának tölcsérei.

.....évente hatvan tonnányi lövedék és egyéb maradvány kerül elő a földből.

A csata helyszínét turistaként is be lehet járni

..és egy méltó emlékhely is őrzi az áldozatok emlékét.

4 Tovább

Haláli repülés

 Ilyen az, amikor két drón üldözi egymást. Nincs az a Star Wars, ami a közelébe ér. Szerintem több kört is mész vele....:-)

3 Tovább

Észak-Koreai Divat

Ha bárhol az elzárt Észak-Koreáról látsz híreket, nagyjából olyan kép alakul ki benned, mint az a fenti képen látható. Szigorú tekintetű katonalányok barna egyenruhában. Persze a következő  kép mindezt árnyalja egy kicsit.

 Talán sehol a világon nincs még olyan, hogy katonanők szolgálatban, teljes fegyverzetben csinos magassarkú cipőben járőrözzenek, két csodálatos aranyszínű gombbal a nadrágon, melynek harcászati szerepe jelenleg még ismeretlen.

  Van persze ennek is egy másik vetülete, mint azt a következő képen látjuk. Csinos lányok díszegyenruhában-valószínűleg egy katonai iskola növendékei - akik megpihennek egy ünnepség előtt, vagy után  és láthatóan lenyűgözik a mellettük üldögélő férfiakat.

 Az ilyen képek vezetnek ahhoz, hogy a világ nagy részén az észak- koreaiakat nem is tudják másképp elképzelni, mint egyenruhában, marciális grimaszokkal, öröm és színek nélkül. Azt egy kis kereséssel megállapíthatjuk, hogy Észak-korea csak a saját propagandájában ilyen, no meg ott, ahol csak ilyennek akarják látni. De van más arca is, pl.  divatja.Ezt a divatot  próbáljuk megnézni a következő képeken.

https://www.facebook.com/dprk360/

Ezt a képet azért tettem az elejére, mert a jobb alsó sarkában Aram Pan szingapúri fotós látható, aki számtalan felvételt készített az országban. Minden képe szabadon hozzáférhető a neten és a sok ezer felvételt megtalálod a dprk 360 Facebook oldalon is. Itt észak-koreai gyerekekkel látható, akikről megjegyzi, hogy mindegyiküknek van mobilja.

Utcakép

Egy kicsevely

Hölgyek ernyővel

Magassarkú

Biciklin a tengerparton

Cipő és táska a fekete - fehér ruhához/ figyeld balra az őr szemét!/

Cipőbolt Pjongjanban

Ruhabolt Pjongjanban

Táskabolt

Ikonikus rendőrlány / figyeld a kisteknőst !/

A pjongjangi református templom kórusa

Bankos egyenruha egy halom pénzzel a pulton/ hihetetlen!/

Kerékpáros viselet

Idősebb hölgyek városi túrán

Unokákkal

Őszies időben

Még egy ernyő

Pizzás lányok

Zebrán

Valaki felhívott...

Esküvő nemfehérben

Date

Mosoly nyáriasan

Gyerekek

Ilyen egy észak-koreai gyártmányú Ariang mobil

..és egy doboz cigaretta a megfelelő figyelmeztetéssel...

Búcsúzóul még egy cipő...

7 Tovább

cubalibre

blogavatar

Ki tudja, hogyan változik holnap a tegnap. Esély mindenesetre van rá.

Utolsó kommentek