A világ tele van nagyon fura épületekkel. Néha csak érdekesek, máskor kifejezetten szellemesek és szépek. Mindenesetre érdemes megnézni őket, különösen ha éppen építkezésre vagy átalakításra készülsz.

 A fejre állított házat Németországban, a Hessen szövetségi államban található Affoldernben építtette a helyi turisztikai szervezet reklámcélból. Két évig tervezték, hat hét alatt építették fel, teljesen működőképes, de megszállni nem lehet benne.

A teknős egy vendéglő Mongóliában, Bajandsagban. A közeli Góbi sivatagban elég sok dinoszaurusz leletet találtak,  de a környék furcsa sziklái is sok turistát vonzanak. Egy jó kis kirándulás után lehet valami finomat enni a teknőcben.

  Így néz ki az éppen - mi mást is - kosarakat gyártó Longaberger Company székhelye  Newarkban, az Egyesült államokban. Egy ekkora kosárba szépen lehetne pakolni.

A hajó a domboldalon nem is lehet más, mint egy szálloda, méghozzá a dél-koreai tengerparton. Egyébként nem csak a külseje ilyen a "Sun Cruise Resort" - nak, a szobákat is hajókabinnak rendezték be.

Fu, Lu,Shou....Szerencse,Gazdagság,Hosszú Élet, ez a három kínai isten díszíti a Peking külvárosában álló Tianci Hotelt.

A kínai Újév napján, február 8 - án adták át ezt a cipő formájú templomot Tajvanon, talán éppen azért, hogy a nőket is becsalogassák. 630 ezer euróba került, talán a világ legdrágább cipője.

Még egy cipő......

..vagy inkább egy csizma az új - zélandi tengerparton, amelyben az arrajáró túristák szállhatnak meg. A csizmában van minden, ami ehhez kell, konyha,háló,fürdőszoba és egy olyan hangulat, amit talán csak ott lehet megtalálni. Egy csizmában.

Ez is egy hotel, Amsterdamban, az Inntel Hotel Zaandamm, amely elsősorban a környék hagyományos házaira szeretne hasonlítani.Láthatóan sikerült.

A kutyusok Cottonwoodban, Arizonában nézik a mezőket, ez is egy vendégház és szerencsére mindjárt a közelében van egy ajándékbolt, ahol a kutyusokat kicsiben is meg lehet venni.

Meitan, Kína, nem szálloda, hanem múzeum. Talán nehezen hihető, de a dél-nyugat kínai város múzeuma a  környék tea termelésére és teakultúrájára emlékeztet. Ha képesek vagyunk helyesen asszociálni.

  Ez a golyó is egy szálloda a kanadai Vancouver Szigeten. Az altató hatás nagyban függ a szél erősségétől is.

Ez újra Németország, a szászországi Lunzenau, ahol a vendégek hatalmas bőröndökben alhatnak. Klausztrofóbiások kerüljék el, másfélszer három és félméteresek a szobák.

Kunming, Kína.A Kszingjaó telefongyár székháza és egyben a mobiltelefon stílszerű emlékműve.

Fánk formájú a Sheraton Hozhu Hot Spring Resort a kínai Hozhu városában.Vagy talán más a formája, viszont a fánk  jól képviselhető.

Még mindig Kína....

Zongoraház a kínai Anhui tartományban, hegedű - lépcsőházzal. Az épület múzeum és egyben gyakorolhatnak benne a város zenetagozatos egyetemistái is.