Ha bárhol az elzárt Észak-Koreáról látsz híreket, nagyjából olyan kép alakul ki benned, mint az a fenti képen látható. Szigorú tekintetű katonalányok barna egyenruhában. Persze a következő  kép mindezt árnyalja egy kicsit.

 Talán sehol a világon nincs még olyan, hogy katonanők szolgálatban, teljes fegyverzetben csinos magassarkú cipőben járőrözzenek, két csodálatos aranyszínű gombbal a nadrágon, melynek harcászati szerepe jelenleg még ismeretlen.

  Van persze ennek is egy másik vetülete, mint azt a következő képen látjuk. Csinos lányok díszegyenruhában-valószínűleg egy katonai iskola növendékei - akik megpihennek egy ünnepség előtt, vagy után  és láthatóan lenyűgözik a mellettük üldögélő férfiakat.

 Az ilyen képek vezetnek ahhoz, hogy a világ nagy részén az észak- koreaiakat nem is tudják másképp elképzelni, mint egyenruhában, marciális grimaszokkal, öröm és színek nélkül. Azt egy kis kereséssel megállapíthatjuk, hogy Észak-korea csak a saját propagandájában ilyen, no meg ott, ahol csak ilyennek akarják látni. De van más arca is, pl.  divatja.Ezt a divatot  próbáljuk megnézni a következő képeken.

https://www.facebook.com/dprk360/

Ezt a képet azért tettem az elejére, mert a jobb alsó sarkában Aram Pan szingapúri fotós látható, aki számtalan felvételt készített az országban. Minden képe szabadon hozzáférhető a neten és a sok ezer felvételt megtalálod a dprk 360 Facebook oldalon is. Itt észak-koreai gyerekekkel látható, akikről megjegyzi, hogy mindegyiküknek van mobilja.

Utcakép

Egy kicsevely

Hölgyek ernyővel

Magassarkú

Biciklin a tengerparton

Cipő és táska a fekete - fehér ruhához/ figyeld balra az őr szemét!/

Cipőbolt Pjongjanban

Ruhabolt Pjongjanban

Táskabolt

Ikonikus rendőrlány / figyeld a kisteknőst !/

A pjongjangi református templom kórusa

Bankos egyenruha egy halom pénzzel a pulton/ hihetetlen!/

Kerékpáros viselet

Idősebb hölgyek városi túrán

Unokákkal

Őszies időben

Még egy ernyő

Pizzás lányok

Zebrán

Valaki felhívott...

Esküvő nemfehérben

Date

Mosoly nyáriasan

Gyerekek

Ilyen egy észak-koreai gyártmányú Ariang mobil

..és egy doboz cigaretta a megfelelő figyelmeztetéssel...

Búcsúzóul még egy cipő...