Persze a cím részben túlzás, hiszen a viktoriánus kori Angliában az óriási gazdagság mellett óriási szegénység is létezett, így könnyen lehetett börtönt kapni egy fél kiló keksz ellopásáért is. 1856 - tól minden járásnak és városnak rendőrt kellett tartania, így a kisstílű bűnelkövetők is egyre gyakrabban kerültek rács mögé. De persze sokan azért loptak, mert tényleg irtózatosan szegények voltak. Ezt igazolják azok a képek is, amelyek a 19. század végén készültek a dél-angliai Dorchester börtönében és most kerültek nyilvánosságra.

William Parsons:  Az akkor 48 éves gyújtogató 20 évre került rács mögé. A kép 1891 március 16 – án készült.

George Burden:  Már egy évvel a kép elkészülte előtt őrizetbe vették az 58 éves szobafestőt. Egy hónap börtönt kapott pénzlopásért, 28 napot pedig azért, mert jogosulatlanul adott zálogba ruhákat. , három hónapot egy mérleg ellopásáért , tizenkét hónapot néhány kefe eltulajdonításáért és további három hónapot azért, mert csalárd módon eltulajdonított egy pár csizmát.

George Bull:  Egy évvel a kép elkészítése előtt, 1893 április 6-án kezdte meg hat éves börtönbüntetését George Bull.  Az alig húsz éves patkolókovács azért került konfliktusba a törvénnyel,  mert  „bűnös módon testileg közel került egy bizonyos kancához”.

Elizabeth Dowell:  Az akkor 34 éves Elizabeth Dowell sokkal  idősebbnek néz ki a képen, mint ahogyan a kora alapján elképzelnénk. 1890-ben hat hónapot kapott hamis tanúzásért.

James Rigby:  Ezt  a 23 éves katonát 1893 november 20 – án rögtön egy sor lopásért vették örizetbe. Lopott többek között körtét, egy párnahuzatot, egy kendőt, két tehén- és öt birkabőrt, egy pénztárcát, két galambot. Sőt mindezeken túl még rátámadt egy rendőrre is. A bíróság 18 hónap kényszermunkára ítélte.és az azt követő kétéves rendőri felügyeletre.

Augustus Galton: 1895 október 23 – án fogták el ezt a csapzott szakállú munkást, akit 61 éves kora ellenére kényszermunkára ítéltek. Az volt a bűne, hogy nagyon szerette a kerti szerszámokat. Két hónapot kapott egy kapáért, négyet azért, mert ellopott egy ásót és egy fejszét , és a fennmaradt akták alapján súlyos további öt évet egy lapát elllopásáért. A fotó 1896 február 12-én készült.

Sarah Rose Edith Westwood:  Ez idős hölgy három álnevet is használt. Ezeken bűnös módon szerzett meg 1890-ben egy üveg sherryt valamint hat nagy üveg stout barnasört és egy teljes fél kiló kekszet. Ezért öt évre került rács mögé. A kép 1893 április 1- én készült.

Frank Treviss:  Ez az 1888 augusztus 14 – én készült kép az akkor 51 éves Frank Trevisst ábrázolja, akit nyolc hónap kényszermunkára és azt követően két évnyi rendőrségi felügyeletre ítélek.  Mindezt azért, mert 1884 – ben ellopott két zsáknyi búzát.

George Pill:  Az alig tizennyolc éves katonát, Goeorge Pillt 1894 november 13 – án fényképezték le az egyenruhájában, miután ellopott egy szamarat, egy bőrből készült hámot és egy vasláncot, összesen négy font értékben. Hat hét kényszermunkára ítélték.

George Gotobed: Négy hónap kényszermunkát kapott bűneiért a tengerész  George Gotobed. 1890 – ben ellopott két szelíd tyúkot. Korábban már elítélték egy nyúl és egy kacsa ellopásáért, valamint azért, mert ittasan csúnyán beszélt.

George Parkinson:  A katona 1892 június 30 – án betört egy dorchesteri házba és különböző szerszámokat lopott. Öt hónap kényszermunkára ítélték.

William Bennett:  A képen a harmincas évei közepén járó Bennett már korábban is összetűzésbe került a törvénnyel. Először tizenhétévesen vették őrizetbe – éjszakai vadorzásért.

Edward Boman:   A segédmunkás 1894 – ben tíz Shillinget lopott és ezért egy hónap kényszermunka volt a büntetése. Korábban már kapott ugyanennyit egy bűncselekményért – akkor csengőket lopott el.

Edward Hart:  A 39 éves munkásnak eredetileg csak pénzbüntetést kellett volna fizetnie orgazdaságért, összesem tíz Shillinget. Valószínűleg azonban Hartnak nem volt ennyi pénze, így hat hét kényszermunkával bűnhődött.

John Christopher:   Összesen öt évre ítélték ezt a 36 éves munkást. Többek között ellopott két órát, jogellenesen kicsalt mangold vetőmagvakat,  törvényellenesen akadályozta egy főút forgalmát  és ellopott egy…..vadászgörényt.

Feljegyzések : Ilyen aktákban  listázták a bűnelkövetőket és az elkövetett bűncselekmények részleteit.