Sokan talán mosolyognak az eseten, de végül is csak azt jelzi, hogy a németek minden szabad helyet igyekeznek felhasználni az elképesztő számban érkező menekültel elszállásolására. Így lehetett az, hogy a bajorországi Siegenburg településen szerződést kötöttek a helyi bordély tulajdonosával az emeleti helyiségek kibérléséről, ahol kilenc menekült férfit helyeztek el.

 Még jó, mondta kicsit szarkasztikusan  a polgármester, Johann Bergermeier, hogy a járási hivatal csak férfiakat helyezett el az emeleti helyiségekben és nem kisgyerekes családokat.  Ugyanis ahhoz, hogy a menekültek eljussanak a szobáikba, minden alkalommal keresztül kell menniük  bordélyon.

 A falusiak persze szórakoznak a helyzeten és azt mondják, a menekültek biztos otthonosan érzik magukat ebben a környezetben, de a kilenc férfi egyáltalán nem így látja a dolgot. Sőt azt is elismerték, hogy csak egy idő után esett le nekik, milyen lokálon kell mindig keresztül menniük a Cafe Atlantisban, mert egy idő után feltűnt nekik a lányok állandóan  lenge öltözete.

  Persze, ha akarnának, sem tudnának elköltözni, mert a járási hivatal ragaszkodik a nehezen megszerzett lakótérhez. Abdulmaseeh Entakly, az egyik menekült azt mondta a sajtónak, ha több évnyi háborút és a menekülést túl élték, akkor ezt is elviselik, de azért kicsit szégyellik is magukat a faluban, mert azt hihetnék, hogy jól érzik magukat a bordélyban.

  Így néz ki Siegenburg a levegőből...