Zoltán István talán még Donald Trumpnál is extravagánsabb elnökjelölt a most zajló amerikai választási kampányban. Az Örök Élet Egyházának jelöltjeként egy koporsó alakú busszal járja az Egyesült Államok városait és a transzhumanizmust hirdeti.

A  42 éves férfi azóta képviseli az örök életre való törekvést , mióta néhány éve Vietnamban  csak néhány centiméterrel lépett egy akna mellé.  Egyházi karrierje előtt ugyanis a National Geographic haditudósítója volt.

 Az USA -ban a kép szerint sem teljesen ismeretlen. Eredetileg filozófiát tanult a Columbia Egyetemen, most a transzhumanizmus  tanítása szerint harcol a szörnyű halál ellen az örök életért.

Ehhez pedig - szerinte - elengedhetetlen, hogy az ember összeolvadjon a modern technikával, chipek irányítsák és az agy önmagától kapcsolódhasson pl. egy wifi - re. Zoltán István álma nem más, minthogy az ember a szupertechnika megjelenése legyen, egy tökéletes, örökéletű robot.

Ezt hirdeti koporsó formájú buszával beutazva az Egyesült Államokat. Novemberben kiderül, hány amerikai választópolgár bízik abban, hogy Zoltán István képes számára elnökként garantálni az örök életet.