Legalábbis akkor, ha a "Sports Illustrated" stranddivat kiadása a hétvégén valóban új korszakot nyit azzal, hogy a 44-es ruhaméretű  Ashley Graham plus-size-modell bájait bikiniben csodálhatja meg a kedves olvasó.

Ashley Graham

 Ez komoly változás az eddigi gyakorlathoz képest és talán része annak a folyamatnak, amelyben Barbie-nak is hirtelen emberi formája és széles csípője lett. Graham eddig is látható volt már a "Sports Illustrated" - ben, de akkor csak egy reklámkampányban. Most viszont a rendes kiadásban jelenik meg , szerkesztőségi cikkben.

Ashley Graham nyáriasan

 A 28 éves Ashley egyébként sem egy bizonytalan típus, hiszen azt vallja, hogy a legfontosabb aranyszabály, amit követ, az önbizalom. Köszönetet is mondott mindenkinek, aki tett azért, hogy méretes bájai apró bikinitől takarva ejthessék ámulatba a férfi és női közönséget.

  A  nebraskai modell Lincolnból már eddig is többre vágyott, minthogy egyszerűen ruhákat mutasson be. Magát "testaktivistának" értelmezve egyszerre szeretné a divat megszokott világát felkavarni és vitát gerjeszteni a szépség értelmezéséről .

Fashion Week ,Milánó,2014

Katy Hansz,Robyn Lawley,Candice Huffine,Jennie Runk,Tara Lynn,Lizzie Miller, Alessandra Garcia

 A Lane Bryant  a  "The body" - nak elnevezett kampányt egyébként érdekesen magyarázta. " A különböző médiumokban a nagy ruhaméretű nők mindig ugyanolyan szereotípiáját láthatjuk. Boldogtalan, kevésre becsüli magát, rosszul öltözött és nyilvánvalóan otthon tölti az estéit, ahol egy szebb életről álmodozik." Ezzel szemben a Lane Bryant a túlsúlyos nőt így szeretné láttatni :"Követi az új divattrendeket , ismert márkákat vásárol, ott a helye a divatlapokban, a boxringben harcol és a nők szószólója mindenhol."

Haylay Hasselhoff, David Hasselhoff lánya is plus-size-modell

  Lehet. Annyi biztos, hogy a női ideál az évszázadok, évezredek során nem kevésszer változott.   Sőt pár napja olvashattuk, hogy egy vizsgálat eredménye szerint a kövér emberek is lehetnek makkegészségesek.

 Hogy a kövér nő, vagy a kövér ember lesz-e a jövő ideálja ?

Nehéz megmondani . De ahogy a dolgok állnak , még ez sem kizárt.

De csak remélni tudom, hogy nem lesz kötelező.

 Nem ilyenek, de hasonlók lesznek egyébként a bikinis képek....